A început sezonul vacanțelor, iar părinții cu copii merg la mare. Fiecare mamă selectează cu atenție o trusă de prim ajutor într-o călătorie, dar nu puteți lua toate medicamentele cu dvs. și apoi este selectat doar necesarul.

Ce poate sa strice vacanța copilului și părinților? Diarea. Prin urmare, în trusa de prim ajutor trebuie să existe un remediu pentru acest simptom.

Desigur, nu este obligator ca bebelușul tău să o aibă diaree. Dar statisticile spun că 50% dintre călători au diaree în primele zile, așa că vă sugerăm să vă pregătiți și să vorbiți despre cauzele simptomelor și despre măsurile preventive.

Cauza diareei în timpul călătoriei.

Schimbările climatice, alimente noi, o schimbare a dietei, stresul după o călătorie – toate acestea pot duce la disfuncții intestinale și modificări ale biocenozei. Cu toate acestea, natura infecțioasă a diareei este mai frecventă, iar în 80% din cazuri bacteriile sunt cele care o provoacă.

„Prinderea” bacteriilor nu este dificilă deoarece cea mai comună sursă este apa, atât apa de la robinet, cât și băuturile. Trebuie să fii atent la produsele lactate și chiar și la înghețată – unele bacterii supraviețuiesc la temperaturi scăzute timp de câteva zile.

Cum să preveniți dereglarea scaunului?

Câteva reguli privind alimentația, pe care mulți dintre voi le-ați auziți deja:

  • mâncați în locuri cu bună reputație;
  • evitați cumpărarea de alimente și băuturi pe străzi;
  • consumați alimente procesate termic;
  • alegeți fructele si legumele care se curata de coaja;
  • cumpărați băuturi în sticle închise.

Totuși a venit diareea si ce e de făcut?

Din păcate, respectarea tuturor măsurilor nu este o garanție pentru a preveni acest simptom.

Dacă observați scaune moale la copil, de mai mult de 3 ori pe zi, este timpul să luați măsuri.

1)    Preveniți sau eliminați deshidratarea.
În primul rând, este necesar să se ia măsuri pentru prevenirea sau eliminarea deshidratării organismului și anume, să se ofere copilului o soluție salină specială. Deshidratarea este cea mai periculoasă complicație și se dezvoltă foarte repede la copii.
2) Îndepărtați agentul patogen.
Aportul de enterosorbent va reduce simptomele de intoxicație, eliminând agentul patogen și toxinele din organism. Alege insa medicamente de noua generatie, deoarece au mai putine contraindicatii si reactii adverse. 

Țineți minte că administrarea de medicamente antidiareice la copii trebuie tratată cu precauție extremă – citiți cu atenție instrucțiunile.

Deci, se dovedește că numai pentru tratamentul diareei este necesar să aruncați două medicamente în trusa de prim ajutor. Utilizați un produs nou care conține atât un electrolit, cât și un enterosorbent – medicamentul D-ORS.

D-ORS este o inovație în tratamentul diareei. Doi în unu: electroliți și diosmectită (enterosorbent de nouă generație) într-un plic. Aportul simultan al acestor două componente sporește efectul medicamentului și reduce durata diareei de 2 ori, ceea ce a fost dovedit de un studiu clinic.

D-ORS este sub formă de praf, trebuie diluat în 100 ml apă și consumat odată. Nu este dificil să faci acest lucru, deoarece medicamentul are un gust plăcut de vanilie, pe care majoritatea copiilor le place.

Un alt plus incontestabil este greutatea unui plic de 8 grame, iar 5 plicuri sunt adesea suficiente pentru a obține efectul. Fiți de acord că prezența D-ORS în trusa de prim ajutor nu o va îngreuna, dar dacă este necesar, se va potrivi întregii familii.

Și să vă fie vacanța frumoasa!