D-ORS

Inovație în tratamentul diareei.

Для лікарів

Diareea este un tip de tulburare digestivă care se manifestă prin eliminarea materiilor fecale neformate sau lichide de trei sau mai multe ori pe zi, cu eliminarea de materii fecale în cantități de peste 200 ml.

Scara Bristol de apreciere a scaunului

Tipul 1

Constipație severă

Fragmente separate solide, „fecale de oaie”, dificultate în actul de defecație.

Tipul 2

Constipație moderată

Formă cilindrică, suprafață fragmentată.

Tipul 3

Normal

Formă cilindrică cu suprafață striată.

Tipul 4

Normal

Formă cilindrică, fecale netede și moi.

Tipul 5

Tendință către diaree

Fragmente moi cu margini regulate.

Tipul 6

Diaree

Fragmente nesemiformate cu margini neregulate, fecale ca o pastă.

Tipul 7

Diaree severă

Fecale lichide, fără particule solide.

Eficiența electroliților în combinație cu diosmectită este confirmată de studii clinice.

Malaezia (Malaysia) Studiu

Metodă:
Studiu dublu-orb, randomizat privind eficacitatea diosmectitei cu participarea a 300 de copii cu vârste între 1 și 36 de luni. Pacienții au fost aleși aleatoriu și au fost împărțiți în două grupuri: un grup care a primit diosmectita și alt grup, care a primit un placebo, ambele în combinație cu electroliți.
 

Regim de administrare a diosmectitei:
6 g / zi (pentru copii 1–12 luni) și 12 g / zi (pentru copii 13–36 luni), curs de cel puțin 3 zile, până la recuperarea completă.

Rezultat:

Reducerea volumului scaunului în grupul tratat cu diosmectita și electroliți, în comparație cu grupul care a primit placebo și electroliți, a fost de 50%.

Peru (Peru) Studiu

Metodă:
Studiu dublu-orb, randomizat privind eficacitatea diosmectitei cu participarea a 302 de copii cu vârste între 1 și 36 de luni. Pacienții au fost aleși aleatoriu și au fost împărțiți în două grupuri: un grup care a primit diosmectita și alt grup care a primit un placebo, ambele în combinație cu electroliți.

 

Regim de administrare a diosmectitei:
6 g/zi (pentru copii cu vârste între 1 și 12 luni) și 12 g/zi (pentru copii cu vârste între 13 și 36 de luni), cu un curs de minim 3 zile, până la recuperare completă.

Rezultat:

Reducerea duratei diareei în grupul tratat cu diosmectita și electroliți, în comparație cu grupul care a primit placebo și electroliți, a fost de 43%.

Pentru accesul la publicația completă a studiului, puteți accesa link-ul..

Vă reamintim că D-ORS este permis copiilor cu vârsta de la doi ani.

Conform majorității recomandărilor și protocoalelor europene și mondiale de tratament, primul pas în terapia diareei este restabilirea echilibrului hidroelectrolitic. În acest scop, sunt prescrise soluții pentru rehidratare orală, care conțin electroliți. Este foarte importantă respectarea proporțiilor de electroliți în compoziția acestor soluții.

Compoziția de electroliți a produsului D-ORS a fost dezvoltată în conformitate cu recomandările organizației ESPGHAN – Asociația Europeană a Pediatrilor, Gastroenterologilor, Hepatologilor și Nutriționiștilor. Studiile menționate anterior au arătat că administrarea simultană a electroliților și diosmectitei duce la accelerarea recuperării cu 43% și la reducerea volumului scaunului cu 50% în decurs de 72 de ore.

D-ORS este un produs unic1, care nu are analogi în Republica Moldova, conținând atât electroliți, cât și diosmectita.