Cauzele apariției diareei

Există numeroase cauzele care pot cauza apariția diareei: expunerea organismului la toxine, bacterii, viruși, unor metode de tratament sau consecințele administrării medicamentelor. Mai jos vom analiza cauzele principale:

Токсини

Toxine

Віруси

Virusuri

Бактерії

Bacterii

Порушення мікрофлори

Desechilibre ale florei intestinale

Chimioterapia

Radioterapia

Ce se întâmplă în organism
în timpul diareei?

Reamintim că în cazul diareei are loc deshidratarea organismului – pierderea de lichide și electroliți esențiali precum Na+, K+, Mg++. Conform majorității recomandărilor și protocoalelor europene și mondiale de tratament, primul pas în terapia diareei este restabilirea echilibrului hidroelectrolitic. În acest scop, sunt prescrise soluții pentru rehidratare orală, care conțin electroliți. Este deosebit de important respectarea proporțiilor de electroliți în compoziția acestor soluții.

Compoziția de electroliți a produsului D-ORS a fost dezvoltată în conformitate cu recomandările organizației ESPGHAN – Asociația Europeană a Pediatrilor, Gastroenterologilor, Hepatologilor și Nutriționiștilor.

Greșeli în tratamentul diareei:

Un medicament simptomatic cu acțiune rapidă poate fi utilizat în caz de ajutor de urgență, dar nu ar trebui să fie considerat ca principalul medicament la tratarea a diareei. Nu se recomandă utilizarea acestor medicamente în caz de colită ulcerativă, prezența sângelui în scaun sau melena (scaun închis la culoare și vâscos), diaree cauzată de antibiotice sau diaree însoțită de febră ridicată.

Nu luați singur antibiotice pentru diaree. În primul rând, utilizarea lor nu este întotdeauna justificată, iar utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor poate face mai mult rău organismului decât bine. De asemenea, antibioticele pot distorsiona imaginea clinică a bolii și pot complica stabilirea unui diagnostic corect, de aceea decizia cu privire la prescrierea antibioticelor trebuie luată de către medic.

În cazul apariției unor întrebări suplimentare, se recomandă consultarea unui medic.