Cărbune activ – pastile negre care au devenit clasice pentru mulți în tratamentele oricărei diarei. Mulți își amintesc cum au fost nevoiți să înghită o pastilă după alta cu dificultate. Dar având grețuri, este o provocare.

Desigur, în lumea modernă au apărut forme mai convenabile de cărbune, dar este oare rezultatul diferit și cât este de corect să tratați diareea cu el în secolul XXI? Haideți să analizăm.

Ce este diareea, cauze frecvente?
Diareea este o afecțiune în care frecvența mișcărilor intestinale crește (de peste 3 ori / zi), iar consistența scaunului devine lichidă.

Există mai multe cauze principale ale diareei:

  • Bacterii și viruși;
  • Consumul de produse vechi;
  • Reacție la medicamente;
  • Stres

Diareea a fost anunțată oficial ca unul dintre simptomele celei mai actuale boli din 2020 – COVID-19.
Simptomele asociate cu diareea includ greață, vărsături, febră și dureri abdominale.

Care este principalul pericol al diareei?
Cu scaunele lichide și frecvente, apar pierderi mari de apă din corp, ceea ce duce la complicația principală și extrem de periculoasă – deshidratarea.
Chiar și administrarea unei cantități mari de apă obișnuită nu va rezolva această problemă – apa nu rămâne în corp și nu completează micro și macro elementele pierdute.
Este ușor de recunoscut deshidratarea: sete severă, gură uscată, urinare rară, slăbiciune accentuată și semne ale acesteia.

Diareea poate afecta grav sănătatea unei persoane – prin urmare, tratamentul trebuie început cât mai curând posibil.

Din cele spuse mai sus, rezultă că primul pas este restabilirea lichidelor pierdute și, bineînțeles, a electroliților.
Deshidratarea este, de asemenea, agravată de influența agenților patogeni asupra peretelui intestinal și de absorbția afectată a lichidelor și a electroliților.
Și în acest caz va fi necesar de administrat un enterosorbent. Dar care anume?

Enterosorbent – cum să alegi?
Practic, orice mijloc care este utilizat pentru a absorbi toxinele din lumenul intestinal se numește enterosorbent. Ei sunt o mulțime, dar pot fi împărțiți în două grupuri mari.
Primul nu este recomandat de medicina modernă pentru tratamentul diareei. Din diferite motive. Acesta include și cărbunele menționat la început.

Mulți oameni sunt obișnuiți să se gândească la cărbune ca la un medicament sigur și adesea îl iau necontrolat în cantități mari. Acest lucru poate provoca constipație severă, agravând astfel tulburările metabolice. Și acesta nu este singurul său avantaj.
ESTE IMPORTANT SĂ REȚINEȚI că cărbunele activ este contraindicat în caz de ulcer intestinal și gastric – în astfel de cazuri, aportul său poate fi fatal.
Al doilea grup de enterosorbenți diferă de primul prin faptul că, din punctul de vedere al medicinei moderne, este eficient și sigur.

Acesta include, de exemplu, diosmectita, recomandată pentru utilizare în diaree la copii de către Asociația Europeană de Gastroenterologie Pediatrică, Hepatologie și Nutriție (ESPGHAN).
Și în această privință, este dificil să nu menționăm preparatul inovator D-ORS, care conține o combinație de electroliți și diosmectită, care sunt absolut necesari în tratamentul diareei, oferind astfel un efect complex 2 în 1.

Compoziția electroliților din D-ORS este echilibrată, conform recomandărilor asociației ESPGHAN menționate anterior.
Studiile au arătat că D-ORS combate eficient diareea și duce la recuperare de două ori mai rapid.
D-ORS absoarbe și îndepărtează agenții patogeni, reduce intoxicația, normalizează echilibrul apă-electrolit și accelerează recuperarea.

Această băutură cu gust plăcut este sigură pentru bebeluși din prima lună de viață!
D-ORS este ușor de utilizat: toarnă conținutul plicului într-un pahar, toarnă 100 ml de apă în el și amestecă până se omogenizează. Copiilor li se poate administra D-ORS în biberoane.
Informații mai detaliate despre acest preparat, instrucțiuni de utilizare și cercetare, puteți găsi pe site-ul web – d-ors.md.

Vă dorim sănătate și o luptă ușoară împotriva unei boli neplăcute!